Аржентински тенисист: Тенис Австралия ни се смеят в лицата

от в 12:51 на 24.01.2021
Диана Андреева

Гуидо Пея е един от 72-мата играчи, поставени под пълна карантина в хотелската си стая преди началото на Australian Open 2021. Аржентинецът заяви, че специалното отношение между тенис елита и играчите с по-нисък ранг е неприемливо и разказа повече около трудностите по време на изолацията:

„Те [Джокович, Надал, Тийм] са тези, които продават билетите, които движат всичко. Те са хората, които генерират бизнес в този спорт. В нормална ситуация няма проблем с това, но трябва всички да сме равни.

Новак многократно показа, че има добри намерения. Той се бори срещу балона в Аделаида, откакто разбра, че условията са различни, но не ми хареса, че Надал и Тийм не казаха нищо. ”

"Директорът на Australian Open призна, че топ тенисистите разполагат с повече привилегии и заяви, че това е много нормално. За мен те ни се смеят в лицата.

Ако се интересувате само от трима играчи, организирайте демонстративен турнир с тях, но не карайте останалите от нас да се чувстват по този начин.

Трудно е. Ние сме затворени в стаите си, без да можем да отваряме прозорците, а междувременно гледаме как Джокович излиза на балкона си, който е по-голям от моята стая."

„Можеш да полудееш, ако мислиш твърде много. Искат да почистим стаята си, но нямаме никакъв осигурен кош, където да хвърляме мръсните неща или отпадъци, за да подредим всичко."

„Когато най-после изляза от стаята, единственият ми приоритет ще бъде да не се контузя. Няма да си постявам цели. След тази изолация не мога да се състезавам на високо ниво.", завърши 1/4-финалистът на Уимбълдън 2019.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аржентински тенисист: Тенис Австралия ни се смеят в лицата Диана Андреева
Теми:  
Австралия | гуидо пея

Коментари





Следвайте ни в Facebook