ATP 250 Маракеш: Кузманов срещу играч извън топ 1500; труден старт за Лазаров (жребий и програма)

от в 21:59 на 01.04.2023
Калоян Соколов

Клей сезонът в ATP Тура стартира още този уикенд, а на нас от самото начало ни предстоят множество тенис емоции с изявите на най-добрите български тенисисти. Още утре ще можем да проследим изявите на Димитър Кузманов и Александър Лазаров, които попаднаха в пресявките на ATP 250 състезанието в Маракеш. За съжаление, то срещите на двамата българи са поставени по едно и също време, като вероятно ще стартират малко след 15:00 часа.

Жребият беше изключително благосклонен към Мико, който е поставен под номер шест и на старта ще премери сили с местния представител Уалид Ахуда. 18-годишният тенисист се намира под номер 1619 в световната ранглиста и през кариерата си досега е участвал единствено на надпреварите от сериите "Фючърс", така че не би трябвало нашият сънародник да има проблеми да го надиграе.

Влизането в основната схема обаче няма да бъде никак лесно задача за пловдивчанина, защото вероятно ще му се наложи да премине през топ поставения Юго Грение (световен номер 146), който се намира в страхотна форма и през миналата седмица спечели Чаланджър в Испания, ала това се случи на твърда настилка и е всеизвестен факт, че Грение не почитател на клея, като Кузманов на два пъти го надигра през миналата година.

Лазаров нямаше подобен късмет със съперниците и му предстои да се изправи срещу Андреа Вавасори (световен номер 202). Италианецът е двукратен финалист в Чаланджър Тура на червена настилка и по-рано през сезона премина успешно квалификациите в Кордоба. Любопитна подробност, е че Вавасори е в топ 50 на света по двойки и често прибягва до прийома сервис-воле, а последната загуба на Алекс дойде точно срещу играч с подобен стил на игра, а именно Кирил Кивацев.

При евентуален успех, то нашият сънародник почти със сигурност ще премери сили с Вит Копжива (световен номер 165), който днес отстъпи на полуфиналите в Сан Ремо от Лука Ван Аш и е доказан клей специалист, тъй като има достигнат ATP 1/2-финал на подобно ниво. Това се случва в Гщаад през 2021-ва, където Копжива сензационно надделява над Денис Шаповалов, който към онзи момент е член на топ 10 и актуален полуфиналист от Уимбълдън.

Пълен жребий за квалификациите в Маракеш:

Програма за неделния ден в Маракеш:

Централен корт (стартират не преди 13:30 часа)

1. Рикардо Бонадио - Пабло Андухар

2. Димитър Кузманов - Уалид Ахуда

3. Елиас Имер - Матео Мартино (не преди 17:00 часа)

корт 4 (стартират не преди 13:30 часа)

1. Марек Генгел - Артур Казо

2. Александър Лазаров - Андреа Вавасори

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP 250 Маракеш: Кузманов срещу играч извън топ 1500; труден старт за Лазаров (жребий и програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook