Барбара Шет: Въпреки загубата - вярвам, че Григор ще вземе титла от Шлема

от в 14:40 на 04.07.2018
Мария Петрова

Бившата австрийска тенисистка и настоящ анализатор на "Евроспорт" Барбара Шет коментира пред "Меридиан мач" двубоя на Григор Димитров срещу Стан Вавринка на Уимбълдън.

"Очакванията за страхотен мач напълно се оправдаха. Стан и Григор играха на много високо ниво и до последно изходът не беше ясен. Лично според мен, Григор изпусна момента след първия сет. В него той показа завидно самочувствие и умела игра. Вавринка нямаше никакъв отговор на комбинациите му. В този момент изглеждаше така, сякаш Стан е опрян до стената и Григор няма да има проблеми да спечели мача.

Тогава българинът допусна голямата грешка. Позволи спад в играта си, която пък от своя страна донесе импулс в тениса на Стан. Играчи като Вавринка трябва да бъдат побеждавани докато изпаднат в дупка. В никакъв случай не казвам, че Григор не знае това, дори напротив. Той е от класата на Вавринка и го е доказал с победите си. В мача им на Уимбълдън обаче като, че ли българинът си помисли, че е спечелил след първия сет. Това няма как да му донесе успех срещу човек с три титли от Големия шлем зад гърба си.

Въпреки представянето на Димитров, продължавам да бъда оптимист, че ще спечели турнир от Големия шлем. Григор е способен да играе на най-високо ниво. Лошото е, че когато изпадне в криза, не може да го преодолее бързо. Това се тренира и вярвам, че Димитров съвсем скоро ще се върне на победната вълна, на която го гледахме миналия сезон."

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барбара Шет: Въпреки загубата - вярвам, че Григор ще вземе титла от Шлема Мария Петрова
Теми:  
барбара шет | григор димитров | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook