Барти продължава да гони успешно голямата си мечта за триумф в Мелбърн

от в 11:50 на 26.01.2020
Калоян Пламенов

Лидерката в световната ранглиста на женския тенис Ашли Барти продължава уверено да гони мечтата си, а именно да триумфира на родна земя на Откритото първенство на Австралия. 

23-годишната тенисистка вече е на 1/4-финал след трудна победа с 6:3, 1:6, 6:4 над американката Алисън Риск. Така тя изравни и най-доброто си постижение на турнира в Мелбърн, след като през миналата година достигна също до тази фаза, но след това отпадна.

В спор за място на 1/2-финалите младата австралийка ще се изправи срещу мощната чехкиня Петра Квитова, която също е сред фаворитките за спечелването на турнира.

Първият сет започна отлично за Барти и тя проби във втория гейм, а след това затвърди пробива и увеличи аванса си на 3:0. В петия гейм Риск върна пробива, но след това Барти веднага стигна до нов пробив.

Тя успя да го задържи до самия край и така спечели първия сет. 

Във втория сет обаче американката тотално обезличи своята опонентка и след пробиви във втория и шестия гейм успя да прати мача в трети и решителен сет.

В него Барти започна по-добре и проби за 3:1, но в седмия гейм Алисън върна пробива. В крайна сметка при 5:4 в полза на Ашли и при мачбол се стигна до двойна грешка от страна на нейната противничка и така с решителен пробив австралийката спечели мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти продължава да гони успешно голямата си мечта за триумф в Мелбърн Калоян Пламенов
Теми:  
алисън риск | ашли барти | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook