Бекер: Джокович не разполага с още много време пред себе си

от в 19:52 на 31.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович затвърди доминацията си на Откритото първенство на Австралия в неделя, когато вдигна трофея в Мелбърн за десети път в кариерата си. С този си триумф той изравни и рекорда за най-голям брой трофеи от Големия шлем, който до този момент бе еднолично притежание на Рафаел Надал.

Въпреки че самият Ноле заяви с усмивка как 35 е новото 25, визирайки възрастта си, и как няма намерение да спира дотук, то шесткратният шампион от Шлема и негов бивш наставник Борис Бекер е на мнение, че сърбинът трябва да побърза, ако иска да си гарантира лидерската позиция в класацията за най-много "мейджър" титли, тъй като не му остава още много време в тениса по думите на германеца:

"Успехът е целта на живота му. Новак винаги е искал да се превърне в най-успешния тенисист в историята. Още като дете той заявява: "Аз ще бъда най-добрият". И е бил прав. В момента той се намира изключително близо до това. Новак обаче е на 35 години и е наясно, че когато стане на 40, той няма да бъде в състояние да се представя на също толкова високо ниво, колкото до този момент.

Смятам, че след Аустрелиън Оупън нещата драстично ще се променят. На Ролан Гарос и на Уимбълдън напрежението, което ще изпитва върху себе си, несъмнено ще бъде в значително по-сериозни мащаби", предрече бившият водач в световната ранглиста, който през миналата година трябваше да прекара 8 месеца в затвора заради укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество.

Източник: FirstSportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Джокович не разполага с още много време пред себе си Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook