Бекер: Финалът между Джокович и Циципас е сбъдната мечта, ще пренапише историята на тениса

от в 19:56 на 27.01.2023
Мирела Николова

През миналата година на бившия номер едно Борис Бекер му се наложи да прекара 8 месеца зад решетките, след като бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. В края на декември обаче той бе освободен от затвора и депортиран в родната си Германия, а в момента е част от екипа анализатори на Eurosport. 

По-рано днес той коментира представянето на Новак Джокович, който надделя в последователни сетове над Томи Пол и намери място в своя десети финал на Откритото първенство на Австралия. Германецът не спести суперлативите си по адрес на своя бивш подопечен, като също така определи предстоящия финален сблъсък между него и Стефанос Циципас като "мечтан" заради ролята му на решаваща битка за първото място в класацията на АТР.

"Не знам дали някой тенисист ще може да постигне нещо подобно отново. В момента имаме възможност да проследим на живо написването на историята в тениса. Всички приемаме Джокович за даденост и че е напълно нормално да печели по толкова категоричен начин всеки от мачовете си, но всъщност изобщо не е така. Не бива да забравяме, че той е човек и също остарява. Вече е на 35 години. Можете да забележите как, когато е на корта, си поема дъх повече от обикновено. Нека му се наслаждаваме, докато е още активен играч, защото в един момент всичко ще приключи.

Предстоящият финал ще бъде сбъдната мечта. Всяко дете мечтае да играе финал, в който се решава лидерската позиция в световната ранглиста. Циципас също вече каза това. Разбира се, Джокович вече е бил номер едно, но в момента той се е прицелил в 22-ра титла от Големия шлем, с която би могъл да изравни рекорда на Рафаел Надал. Независимо какъв ще е краят на мача, то историята на тениса ще бъде пренаписана", категоричен е бившият германски състезател.

Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Финалът между Джокович и Циципас е сбъдната мечта, ще пренапише историята на тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | борис бекер | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook