Без победа от 5 месеца: Бивша №1 обяви, че ще си вземе почивка от тениса

от в 21:40 на 21.02.2023
Мирела Николова

Гарбине Мугуруса ще бъде извън Тура в продължение на следващите няколко седмици поради лични причини. За това си решение съобщи самата тя през днешния ден, обявявайки, че няма да вземе участие в предстоящите WTA 1000 надпревари в Индиън Уелс и Маями.

"Ще си взема почивка от състезания през следващите седмици. Междувременно обаче ще продължа да полагам усилия на корта заедно с моя екип, за да успея да си възвърна най-добрата форма и да се чувствам готова да се съревновавам на най-високо ниво“, сподели бившата №1, цитирана от испанското издание Marca.

Испанката може да се похвали с две титли от турнири от Големия шлем, завоювани на Откритото първенство на Франция през 2016 г. и на Уимбълдън през 2017 г., както и достигане до върха на световната ранглиста, но в момента кариерата ѝ върви стремглаво надолу. След триумфа си на Финалите на WTA през 2021-ва Мугуруса така и не успява да покаже играта, извела я до най-големите ѝ успехи, и понастоящем заема 87-ата позиция в света. Още по-явен показател за тежкия период, в който се намира испанката, е фактът, че следващия понеделник тя дори ще изпадне от топ 120 за първи път от април 2012-а, когато е била на едва 18 години.

Това главоломно пропадане е вследствие и на факта, че през миналия сезон тя спечели едва 12 от общо 29 изиграни срещи, а още по-притеснителното е, че тя не е печелила мач от края на септември 2022 г.

Според испанските медии Мугуруса по всяка вероятност ще се завърне на корта за турнира от категория WTA 1000 в Мадрид (24 април – 7 май), където се очаква да получи "уайлдкард" от организаторите за участие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без победа от 5 месеца: Бивша №1 обяви, че ще си вземе почивка от тениса Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook