Без проблеми за защитаващия шампион в Дубай: Рубльов взе реванш от световния номер 70

от в 21:49 на 27.02.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов има повече от разочароваща кампания през 2023-та година, ако изключим класирането му за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Руснакът записа само един успех в останалите си четири надпревари досега през сезона и наглед не изглеждаше да има особено добри шансове за защита на трофея си в Дубай през тази седмица.

Руснакът обаче съумя да преодолее трудния старт и в крайна сметка надигра един от най-трудните си съперници, а именно Филип Краинович. Световният номер 70 имаше предимство от 3:2 в преките си двубои с Рубльов, но този път логиката възтържествува и вторият поставен се наложи с крайното 7:5 6:2, за да си осигури осминафинален сблъсък с Алехандро Давидович Фокина.

Защитаващият шампион не беше никак убедителен в самото начало и допускаше грешка след грешка, което отново го направи далеч по-нервен от желаното. Краинович пък просто се стараеше да удължава разиграванията, докато дочака поредната неточност от другата страна на мрежата и тази стратегия работеше безотказно за него. Фаворитът в един момент дори изостана с 2:5 гейма, като тогава рязко смени тактиката и започна да конструира точките си далеч по-рационално, търсейки наистина удобна за завършване топка, а новата стратегия сработи мигновено, защото доведе до пет поредни гейма в актива на световния номер 6 и откриващата част отиде в неговата сметка.

Оттам насетне нещата станаха много по-лесни за по-високоранкирания играч, който ни демонстрира най-доброто от своя тенис и станахме свидетели на обичайните свръхзвукови уинъри от неговата ракетата. От друга страна, то непоставеният тенисист не съумяваше да поддържа високото темпо на своя опонент и на цели два път инкасира пробиви, като по този начин всичко се реши скоропостижно в полза на руснака.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без проблеми за защитаващия шампион в Дубай: Рубльов взе реванш от световния номер 70 Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook