Безапелационен Зверев пречупи вдъхновения Тиафо и вдигна титлата във Виена!

от в 16:29 на 31.10.2021
Мирела Николова

Александър Зверев е новият шампион на Erste Bank Open 2021! Това стана факт, след като германецът сложи край на приказката на Франсис Тиафо във Виена, надделявайки в последователни сетове над екзекутора на Стефанос Циципас и Яник Синер. Представителят на САЩ отново демонстрира изключително атрактивна игра, с която спечели сърцата на публиката през седмицата, но този път това не се оказа достатъчно за реализиране на пореден обрат и Саша Зверев вдигна трофея в австрийската столица след 7:5 6:4 за малко над час и половина престой на корта и така той спечели своята пета титла и общо 18-а в кариерата.

Още от началните минути на двубоя началният удар на германеца бе на необходимата висота и той скоростно прелиташе през сервис геймовете си. Саша също така успяваше да пласира агресивни ретури в половината на противника си, за да поеме контрол върху разиграването и в крайна сметка да го завърши в своя полза. Младокът отново си спечели овациите на публиката с някои феноменални отигравания, ала това не му помогна да се спаси от инкасирането на пробив, благодарение на който Зверев се подаде напред в резултата с 3:1. Последва обаче криза в играта на световния №4, чиито удари загубиха от своята дълбочина и това даде възможност на Тиафо незабавно да навакса изоставането си и да възстанови паритета.

От там насетне вторият поставен сервираше напълно безгрешно и не оставяше никакви шансове на съперника си дори да помисли за реализиране на брейк. Резултатът вървеше гейм за гейм, но Зверев търпеливо дочака своя момент при 6:5 в своя полза, когато редица непредизвикани неточности от ракетата на американеца донесоха на фаворита в срещата предимство в отделните части.

Вторият сет също стартира равностойно, но в шестия гейм световният №49 бе поставен под сериозно напрежение, тъй като серия от неуспешни атаки напред към мрежата той откри пред съперника си три брейкбола. В крайна сметка обаче Тиафо за пореден път показа характер и успя да се измъкне невредим от затруднената ситуация. Това сякаш даде необходимия импулс на американеца и той започна да играе все по-вдъхновено, което веднага се отрази и на резултата.

Нестандартният му стил и изумителни отигравания донесоха известни главоболия на германеца, който бе изправен пред опасност от загуба на подаването си при 4:4. Точно в този момент обаче Зверев получи безценна помощ от началния си удар, който го спаси от неприятности и го доближи само на гейм от успеха. Олимпийският шампион неимоверно вдигна нивото си в ответното подаване на Тиафо и не след дълго достигна до 3 поредни мачбола, още първият от които бе материализиран след смразяващ ретур уинър по правата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Зверев пречупи вдъхновения Тиафо и вдигна титлата във Виена! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | виена | Обзори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook