Безмилостна Халеп е на 1/2-финал в Германия; бивша номер 1 преклони глава пред ветеранка

от в 23:30 на 23.06.2022
Владислав Риждов

Ализе Корне стартира сезона си на трева със загуба на старта в Берлин. През тази седмица обаче опитната французойка започна да навлиза във форма преди предстоящия Уимбълдън и вече е полуфинал на надпреварата в Бад Хомбург. Това стана факт, след като по-рано днес Корне се справи с бившата номер 1 Анжелик Кербер - 6:4 2:6 6:1.

Откриващата част бе най-оспорваната от трите, които бяха изиграни. Срещата стартира с равностоен тенис от двете половини на корта. Паритетът остана непокътнат до 3:3, като преди това Корне и Кербер си бяха разменили по един брейк. Впоследствие световната номер 44 навлезе в добър ритъм, спечелвайки седем от осем възможни точки, за да реализира в крайна сметка пробив, който ѝ позволи на собствено подаване да затвори сета. Това обаче не се случи и Кербер моментално заличи аванса на съперничката си, но отговорът на Корне бе достатъчно категоричен и след нов пробив поведе в отделните части.

Световната номер 18 бързо успя да се мобилизира и още на старта на втората част взе преимущество пред опонентката си. Германката поведе с 3:1 и от този момент нататък изцяло владееше инициативата, а накрая по-добрата ѝ игра бе възнаградена с нов брейк на нейната сметка, което означаваше, че съдбата на мача ще бъде определена с решителна част.

Реакцията от страна на бившата номер 11 не закъсня и още в самото начало на решителния сет Корне се откъсна напред с комфортното 3:0, а преднината на 6-кратната WTA шампионка дори можеше да стане и по-изразителна, но Кербер се задържа в мача. Все пак до края на сблъсъка имаше само една тенисистка на корта и това беше ветеранката от Ница, която записа срещу името си три поредни гейма, които гарантираха мястото ѝ сред четирите най-добри.

Уверено към топ 4 в германския град продължава и Симона Халеп. Румънката започна трудно участието си, но впоследствие записа два безапелационни успеха, които я изстреляха само на крачка от финала. Последният от тях бе през днешния ден, когато бившата номер 1 не остави каквито и да е шансове на Аманда Анисимова - 6:2 6:1.

Младата американка успя да разгърне пълния си потенциал в началото на годината, но днес не намери никакви аргументи, с които да се противопостави на румънката. Халеп стартира по категоричен начин, като наказа дебютния сервис гейм на опонентката си - 2:0. Последва доминация на сервиращите, която се задържа почти до самия финал на частта, когато Халеп изигра нов силен гейм на ретур, осигурявайки си преднина в общия резултат.

Импулсът в представянето на бившата шампионка от Уимбълдън се пренесе и след почивката, когато тя увеличи серията си от поредни геймове на седем, за да се откъсне с 4:0 напред, а в остатъка все пак Анисимова успя да се разпише в резултата, преди Халеп да официализира крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Халеп е на 1/2-финал в Германия; бивша номер 1 преклони глава пред ветеранка Владислав Риждов
Теми:  
wta | ализе корне | Аманда Анисимова | анжелик кербер | бад хомбург | обзор | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook