Безупречен Шаповалов отказа Мъри от мечтата за трета титла на Уимбълдън!

от в 00:30 на 03.07.2021
Петър Томов

Денис Шаповалов достигна до четвъртия кръг на Уимбълдън след трисетов успех над бившия №1 в света Анди Мъри. Левичарят от Канада изигра почти перфектен двубой, за да се наложи с 6:4 6:2 6:2 над носителя на три титли от Шлема и очаква Роберто Баутиста Агут в осминафиналната фаза на надпреварата. 

Шаповалов беше по-дейния от двамата в откриващата част и набързо се сдоби с два пробива аванс, след които поведе с 5:1. Мъри успя да се върне в сета, пробивайки сервиса на 22-годишния канадец на нула, преди да затвърди брейка с безупречен сервис гейм. Шотландецът достигна до три брейкбола за 5:5, но не съумя да ги реализира, а за разлика от него, Шаповалов демонстрира завидна ефективност и затвори частта още с първия си сетбол.

Във втория сет Шаповалов потегли с пробив, който набързо беше затвърден преди реализирането на нов брейк да осигури солиден аванс от 4:0 на канадеца в частта. Мъри пропусна пет възможности за пробив в шестия гейм, след който левичарят от Канада поведе с 5:1 и не срещна никакви затруднения да затвори частта на свое подаване.

Третият сет започна след малка пауза, за да бъде затворен покривът на централния корт в Ол Ингланд Клъб. Тази кратка почивка обаче не беше от полза на Мъри, който и в тази част изостана категорично с 1:5, след два пробива в полза на канадеца, който затвърди доминацията си. Срещата приключи с ас по правата за Шаповалов, който реализира впечатляващите 8 аса след затварянето на покрива.  


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Шаповалов отказа Мъри от мечтата за трета титла на Уимбълдън! Петър Томов
Теми:  
анди мъри | денис шаповалов | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook