"Бях пред припадък" Вирус изхвърли Музети в Рим и така Григор ще срещне 138-ия в света

от в 14:48 на 10.05.2024
Калоян Соколов

Стомашен вирус прекрати участието на Лоренцо Музети в Рим. Италианецът загуби първия сет с 5:7 и се отказа, след като Теренс Атман спечели на нула подаването си за старт на втория сет. Музети разкри как през вчерашния ден се е разболял от стомашен вирус и е стоял през целия ден в своята стая. Впоследствие световният номер 29 е вдигнал и температура, което го е накарало да отмени днешната си тренировка, а на корта е усещал липса на въздух и е бил близо до припадък.

По този начин френският квалификант записа четвърта поредна победа в италианската столица, след като преди това беше надиграл Танаси Кокинакис, Аролд Майо и Кристофър Юбенкс. Това се явява общо втори успех в основната схема на Мастърс за 22-годишния левичар и дебютен такава на червени кортове. Любопитното е, че Атман през тази седмица за пръв път побеждава представител на топ 50 в кариерата си и към момента може да се похвали само с един спечелен мач на ниво ATP, но последните дни определено ще променят живот на младата френска надежда.

Досега най-големите успехи на 193-сантиметровия играч са две титли на ниво Чаланджър от миналия сезон, а интерсна подробнст е, че Атман е изиграл 9 от 11-те си финала през своята кариера на твърда настилка и не е особен любител на клея, след като през изминалите две седмици спечели общо 1 от 3-те си мача на тази настилка в Чаланджър Тура. Французинът изпълнява бекхенд с две ръце, удря топката плоско и мощно от двете страни, а основното му оръжие е неговият сервис, като ние се надяваме, че бавният корт в Рим ще е изцяло в помощ на Григор  при дебютната му среща с този съперник и топ тенисиста ни няма да има проблеми да надвие квалификанта в неделя, за да се класира за осминафиналите в Рим.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Бях пред припадък" Вирус изхвърли Музети в Рим и така Григор ще срещне 138-ия в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | лоренцо музети | любопитно | рим | теранс атмане

Коментари





Следвайте ни в Facebook