Безупречно представяне: Рибакина повали нова шампионка от Шлема и е 1/2-финалистка на АО!

от в 05:45 на 24.01.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина изуми на практика целия тенис свят, след като през миналия сезон по време на Уимбълдън извървя пътя до дебютната си титла от Големия шлем и своебразно даде обещание да видим още много от нея на най-голямата сцена. Впоследствие казахстанката далеч не премина през най-добрите си месеци в кариерата и макар да откри разочароващо сезона си в Аделаида, то тя не спира да впечатлява от старта на Аустрелиън Оупън насам.

Шампионката от Уимбълдън до момента се справи със съпротивата на миналогодишната финалистка в Мелбърн - Даниел Колинс, за да може във фазата на осминафиналите да поднесе изненадата на турнира, като елиминира Ига Швьонтек. Рибакина по всичко личи, че е успяла да запази подема в представянето си и през днешния в сблъсъка си срещу бившата шампионка от Ролан Гарос - Йелена Остапенко, не остави шансове на латвийката при затворения покрив на "Rod Laver Arena" и надделя след час и 21 минути на корта - 6:2 6:4. По този начин световната номер 25 се класира за дебютния си полуфинал на Откритото първенство на Австралия, където ще срещне една измежду Джесика Пегула и двукратната носителка на трофея от надпреварата Виктория Азаренка.

Началото на двубоя за казахстанката беше повече от мечтано, след като тя упражни ранен натиск над противниковия сервис в минутите на климатизация към игра на закрито и предвид множеството неточности, които биваха продуцирани от ракетата на Остапенко, то шампионката от Уимбълдън взе превес и скоро вече разполагаше с пробив аванс в актива си. Оттам насетне Рибакина продължи да контролира случващото се на корта, като умело използваше дланния си удар за атака и постепенно съумя да дублира предимството си, което затвърди посредством отразен брейкбол и заслужено записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част световната номер 17 загърби неубедителното си представяне до момента и стана все по-настъпателна в действията си е офанзивен план, като започна да пласира завидно количество печеливши отигравания, за да поведе с пробив. Тогава настъпи и преломният момент в срещата, при който казахстанката направи нужното на ретур и реализира рибрейк, преди отново заставайки на начален удар да покаже класата на сервиса, като записа редица асове, с които предотврати цели четири брейкбола. Именно придобитият импулс в играта на световната номер 25 от тези ѝ действия изигра ключова роля в идните минути, когато тя проби и след като нито за миг не допусна да бъде наваксана преднината ѝ, се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречно представяне: Рибакина повали нова шампионка от Шлема и е 1/2-финалистка на АО! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | елена рибакина | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook