Бианка Андреску се отказа от демонстративния турнир в Чарлстън

от в 23:12 на 25.06.2020
Максим Енчев

Бианка Андрееску се оттегли от демонстративната надпревара в Чарлстън. Събитието включва шампионката на Australian Open София Кенин, бившата номер 1 Виктория Азаренка, бившата шампионка на US Open Слоун Стивънс, златната олимпийска медалистка Моника Пуиг и канадките Южени Бушар и Лейла Фернандес.




16 тенисититки се разделят на два отбора, а американките Кийс и Матек Сандс ще бъдат в ролята на капитани.

"След като внимателно обсъди с екипа си, Бианка реши, че участието е малко рисковано и че ще прекара време, продължавайки с тренировките у дома, за да се подготви за пълно завръщане в играта." - съобщава CBC Sports.



Андрееску не е играла от октомври поради контузия на коляното. В момента канадката е под номер 6 в света. Поради травмата тя трябваше да се откаже от Откритото първенство на Австралия през януари, Фед Къп през февруари и WTA Дубай.



Преди няколко дена Андрееску заяви, че с нетърпение очаква да играе на US Open през август. "Всъщност не мислех, че тенисът ще се завърне толкова рано, но честно казано,  съм изключително щастлива да се върна там и да защитя титлата си. Знам, че всички участващи ще направят всичко възможно, за да запазят нещата възможно най - сигурни. Само като гледам всички останали спортове, мисля, че е време тенисът да се завърне. Играта пред публика просто придава невероятно усещане".

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бианка Андреску се отказа от демонстративния турнир в Чарлстън Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook