Бивш №4: Джокович е ядосан, защото не е спечелил титла от Шлема тази година

от в 11:56 на 21.06.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон не се развива по желания начин за Новак Джокович, който все още няма спечелена титла от Големия шлем през 2022-ра. След като не му бе позволено да се включи в битката за трофея на Аустрелиън Оупън, бивайки депортиран заради нежеланието си да се ваксинира, впоследствие сърбинът отстъпи в четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос. 

Сега на световния №3 му предстои участие на Уимбълдън, където ще опита да завоюва своята 21-ва "мейджър" титла и така да намали изоставането си зад настоящия лидер Рафаел Надал. Въпреки че Ноле е триумфирал в последните три издания на надпреварата, то през този сезон трудно бихме могли да предвидим какво ще се случи на Свещената трева и дали ще успее да удължи победната си серия в Лондон. Подобна теза изложи бившият №4 в света Грег Руседски, който посочи и кои биха могли да попречат на сърбина по пътя му към трофея.

"Има много играчи, които притежават потенциал, но спечелването на трофея е нещо съвсем различно. Със сигурност е забележително да достигнеш финала, ала за да направиш още една крачка напред и да победиш някого от Големите трима, трябва да имаш необикновена психика. 

Сега Джокович е ядосан, защото не е спечелил титла от Шлема тази година, а също така вероятно е наранен от начина, по който загуби срещу Надал на Ролан Гарос. От своя страна, Рафа преследва "календарен шлем" и нямаше да вземе участие в Откритото първенство на Великобритания, ако стъпалото му не беше на 100%.

Дотук по време на сезона на трева Беретини бе най-добрият и също е сред основните фаворити на Уимбълдън. Хуркач е играч, който може да стигне далеч, например полуфинал или финал, но да спечели? Не и когато предходните трима са в схемата. Те определено се отличават от останалите в момента", завърши бившата първа ракета на Великобритания.

Източник:TennisHead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №4: Джокович е ядосан, защото не е спечелил титла от Шлема тази година Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матео беретини | новак джокович | рафаел надал | уимбълдън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook