Бивш номер 5 и носител на Мастърс титла сложи край на кариерата си!

от в 12:40 на 18.10.2021
Калоян Соколов

Томи Робредо определено печелеше немалко привърженици чрез своя елегантен стил на игра и непримирима воля, която го отведе до купища успехи и общо 12 титли на ниво ATP. Испанецът също така е единственият играч в историята, който е постигал три поредни обрата от 0:2 сета и може да се похвали с достигане до номер пет в световната ранглиста. 39-годишният състезател се е класирал за четвъртфиналите на всички турнири от Шлема, изключвайки Уимбълдън и освен това е шампион от Мастърса в Хамбург през 2006-а година.

В последните години обаче неговата форма драстично спадна, а контузиите също бяха неизменен враг на Робредо, който изпадна от топ 300 и вчера официално обяви оттеглянето си от играта. Това се случи на специална церемония в тенис клуб "Даро", където присъстваха семейството му и всички близки през годините до ибериеца хора.

Несъмнено ветеранът ще остави своя почерк върху модерната история на спорта, а любопитна подробност е, че неговият последен мач се проведе преди две седмици на Чаланджъра в Барселона, като там беше надигран от втората ни ракета Димитър Кузманов с 6:0 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер 5 и носител на Мастърс титла сложи край на кариерата си! Калоян Соколов
Теми:  
atp | димитър кузманов | любопитно | отказване | томи робредо

Коментари





Следвайте ни в Facebook