Бивш топ играч: Би било психическо насилие за украинците да играят с руснаци на Уимбълдън

от в 16:49 на 14.06.2022
Мирела Николова

Сагата със забраната за участие на руски и беларуски тенисисти в тазгодишния Уимбълдън поради войната в Украйна изглежда далеч от своя край. АТР определиха това решение като дискриминационен подход и отговориха с премахване на точките, които надпреварата носи за ранглистата, свеждайки статута ѝ до демонстративно състезание.

Мнозина елитни състезатели се обявиха против забраната на руските и беларуските си колеги да се включат в тазгодишното Открито първенство на Великобритания, но сред тях не е бившият №13 в ранглистата Александър Долгополов. Украинецът заяви, че застава твърдо зад решението на Уимбълдън, и дори обвини АТР в липса на състрадание към украинския народ.

"От все сърце подкрепям забраната за участие на руските тенисисти. Те не се дистанцират от правителството на страната си въпреки огромното обществено влияние, което имат. Според мен това означава, че мнозинството от тях подкрепят Путин, точно както го правят около 70-80% от руското население. Би било вид психическо насилие спрямо украинските представители, ако трябваше да се състезават с играчи, които може да подкрепят убийството и унищожаването на собствените им семейства.

За съжаление, като оставим настрана Уимбълдън, ATP изглежда, че са незаинтересовани от страданието на украинците поради войната. В крайна сметка те решиха да защитят руските и беларуските състезатели, които не са се обявили срещу варварските действия на своите страни", коментира Долгополов. 

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш топ играч: Би било психическо насилие за украинците да играят с руснаци на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | александър долгополов | интервю | любопитно | русия-украйна | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook