Бивш треньор на Серина: Алкарас ще е най-великият играч за всички времена

от в 13:21 на 15.04.2022
Калоян Соколов

Няма съмнение, че Карлос Алкарас е специално явление в света на тениса и го доказа в началото на месеца, когато се превърна в най-младия шампион на Мастърса в Маями. 18-годишният играч е вече номер 11 в света и редовно побеждава най-големите имена в спорта, а психиката му изглежда непоклатима. Освен това тийнейджърът разполага с физика, на която всеки топ атлет би могъл да завиди и е изпреварил многократно всичко свои връстници по темповете си на развитие. Всъщност единствено Рафаел Надал може да се сравнява с младока по успехи на толкова ранна възраст, докато Новак Джокович и Роджър Федерер даже не са били в топ 100 на този етап от кариерите си.

Рик Мачи пък е един от мнозината специалисти, които не крият възхищението си от качествата на Карлитос. Легандарният треньор е един от главните отговорници за бляскавите кариери на сестрите Уилямс, които му се доверяват до такава степен, че за пръв път позволява на някого да изземе ръководната роля от ръцете на баща им и именно Мачи е отговорен за достигането им до върха в световната ранглиста. Сега американецът се е отдал на работа в едноименната си академия, но продължава да след изкъсо случващото се в спорта и изрази своето възхищение от Алкарас по следния начин:

"Виждал съм много играчи с голям потенциал да идват и бързо да си отиват. Спомням си добре Федерер, Джокович и Надал в ранните им периоди, само че никога не съм наблюдавал толкова специален играч, колкото е Карлос през целия си живот. Той притежава всичко необходимо да е на върха, а дори и повече от това. Движението му по-корта е истинска лудост. Никой не го прави по-добре от него. Алкарас е атлет от най-висока проба.

Карлос има много сходни черти с Рафа в психологически аспект. Той притежава нужното търпение, ала най-много харесвам неговата решителност. Абсолютен прецедент е 18-годишен състезател да преминава толкова бързо от защита в атака. Способността му да ускорява топката е невероятна. Вярвам, че това хлапе ще е най-великият играч за всички времена. Играта му е много зряла и просто е роден за велики дела. Карлос обича тениса с цялото си сърце, като съзнанието му е отворено единствено за играта. Говорим за талант, който е единствен по рода си - завърши хвалебствията си Мачи.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Серина: Алкарас ще е най-великият играч за всички времена Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал | рик мачи | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook