Бившият президент на Полската федерация: Швьонтек се интересува само от парите

от в 21:31 на 14.12.2022
Калоян Соколов

Началото на годината в WTA Тура стартира повече от шокиращо, след като тогавашната номер едно Ашли Барти прекрати изненадващо своята кариера. Така лидерската позиция в ранглистата беше овакантена, а очакванията на повечето специалисти бяха как отново ни предстои да видим множество различни шампионки в надпреварите от Шлема. Ига Швьонтек обаче веднага своеобразно пое щафетата от австралийката и осъществи стряскаща доминация в хода на настоящия сезон, печелейки цели осем трофея, като в един момент Швьонтек се намираше в серия от 37 поредни спечелени мача. Всичко това донесе огромна популярност на трикратната "мейджър" шампионка в нейната родина и по всяка вероятност точно тя ще спечели приза за спортист на Полша през 2022-ра.

Изглежда обаче, не всички сънародници на 21-годишната тенисистка са толкова впечатлени от нея, съдейки по изказаното от Мирослав Скшипчински. Бившият президент на полската тенис федерация излезе с изявление, че настоящата първа ракета на света е искала от него 1,5 милиона злоти (около 630 хиляди български лева), за да играе на изминалата Олимпиада, а ето и пълното изявление на някогашния ръководник:

"Имахме план за участието на нашите състезатели в Токио, само че Ига и Лукаш Кубот дойдоха при мен и попитаха какъв хонорар ще получат, за да заминат за Япония. Те ми обясниха как за тях е по-добре да участват в обичайните турнири, тъй като там имат осигурени суми от наградния фонд, както и точки за световната ранглиста. В крайна сметка Швьонтек получи 1,5 милиона злоти, но отпадна още във втория кръг и сякаш нямаше никакво желание да играе за страната си. Единствено парите имаха значение за нея" - категоричен е доскоршният ръководител на тениса в Полша.

Припомняме ви, че Скшипчински беше отстранен от своя пост, защото стана ясно, че е упражнил сексуален тормоз върху 13-годишно момиче, а Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач веднага призоваха тогавашният президент на полската федерация да бъде отстранен от поста си.

Точно тези причини са в основната да изглежда сякаш по-скоро става въпрос за личностна атака срещу звездата на WTA Тура, чийто баща е бивш олимпиец и самата тя неведнжъж е казвала колко силно мечтае да участва на най-големия спортен форум.

Източник: Tennis Infinity

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият президент на Полската федерация: Швьонтек се интересува само от парите Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook