Благоприятен жребий за българките на Уимбълдън 2021!

от в 18:07 на 21.06.2021
Диана Андреева

Тенис емоциите през тази седмица за българските почитатели на спорта със сигурност няма да бъдат малко, тъй като общо петима наши представители ще вземат участие в квалификациите на Уимбълдън 2021. Става въпрос за Димитър Кузманов, Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Елица Костова и Изабелла Шиникова, като всички ние с нетърпение очакваме те да излязат на корторете в Лондон. Макар и играта в All England Club днес да бе преустановена поради дъжд, от утре времето се очаква да бъде далеч по-благоприятно за игра. Жребият на Кузманов вчера му отреди да открие кампанията си срещу финалиста от Sofia Open Мариус Копил, а ето каква е схемата за състезателките ни при дамите:

Ако Цветана Пиронкова, която от днес отново е първа ракета на 

странага ни, покаже убедителната си игра от миналата седмица тя безспорно може да стигне далеч, като в спор за място във втория квалификационен кръг тя ще срещне Юсю Майтане Арконада. В следващия етап пловдивчанката ще срещне участващата с уайлдкард Накита Банис или Лука Яни Река, а при втори успех тя най-вероятно ще се изправи срещу 23-та поставена в схемата Ана Конюх.

Виктория Томова също попадна в горната половина на схемата. Втората поставена в квалификациите има доста благоприятен жребий. Тя започва участието си с мач срещу Ирен Бурийо Ескориуела, а при успех ще излеве на корта в битка с Александра Дулгеру или Даниеле Лао. В тази част се намира и Урсула Радванска, която може да срещне Вики в спор за място в основната схема, но преди това трябва да победи Фанг Ин Сун и Сюзан Бандечи или Ана Каролина Шмидлова. 

Жребият на Елица Костова е може би най-неприятният. Българката започва участието си с 21-годишната Дестани Аява, а след това я очаква Ксиню Уанг или Робин Андерсън. Ако Костова намери място в третия квалификационен кръг, то тя най-вероятно ще си осигури мач със седмата поставена Тимеа Бабош.

Изабелла Шиникова ще открие кампанията си на Уимбълдън 2021 с Франческа ди Лоренцо, а във втория кръг би играла с друга американка, която ще се определи след края на срещата между Клейр Ли и Джейми Лоб. Пълният жребий можете да разгледате тук.

 


Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Благоприятен жребий за българките на Уимбълдън 2021! Диана Андреева
Теми:  
виктория томова | елица костова | изабелла шиникова | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари

Следвайте ни в Facebook