България има 1/4-финалист на Уимбълдън: Радулов продължава похода си след разгромен успех!

от в 18:39 на 12.07.2023
Мирела Николова

18-годишният Илиян Радулов вече е част от четвъртфиналите на юношеския Уимбълдън. Родният ни талант, който е поставен под №6 в схемата на турнира при юношите и в откриващите два кръга постигна две поредни трудни победи, днес не изпита затруднения срещу Николай Будкоу Кяер и доминирайки събитията на корта от първата до последната минута в срещата, се поздрави с крайния успех след 62 минути игра - 6:3 6:2. В битка за място сред най-добрите четирима нашият сънародник ще премери сили с четвъртия поставен в състезанието Купър Уилямс.

Още от самото начало на двубоя българинът бе по-офанзивният от двамата и достигаше до възможности за пробив в почти всяко от противниковите подавания. Радулов пропусна четири брейкбола, преди да нанесе решителен пробив за 5:3, като по този начин си подсигури предимство в общия резултат. Устремът на нашия тенисист се пренесе и във втората част, където разиграванията продължиха да се развиват под неговата диктовка и той набързо си изгради ранен аванс от 2:0, който впоследствие успя да опази, а след втори брейк за 5:2 изцяло предреши изхода на сблъсъка в своя полза.

По-рано през деня пък Росица Денчева не успя да се класира за четвъртфиналната фаза на турнира при девойките, след като отстъпи на втората поставена в схемата Клерви Нгунуе след само 56 минути за крайното 3:6 1:6. Българката постави отлично начало на срещата, излизайки напред с 3:1 в първия сет, като дори достигна до точка за пробив за 4:1, но не успя да я материализира, след което влезе в много лоша серия и загуби 11 от следващите 12 гейма в мача. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България има 1/4-финалист на Уимбълдън: Радулов продължава похода си след разгромен успех! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | илиян радулов | Обзори | росица денчева | уимбълдън | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook