България победи Словакия на старта на Европейската отборна купа във Варна

от в 21:30 на 01.02.2019
Мария Петрова

Националите на България до 16г. се наложиха над Словакия с 2:1 победи на четвъртфиналите на Европейската отборна зимна купа във Варна.

В първата среща Владимир Попов отстъпи драматично с 6:2, 1:6, 6:7 (3) на Радолслав Михалик. След това тенисист номер 1 на Европа до 16 г. Пьотр Нестеров изравни резултата след успех с 6:2, 6:3 над Алфред Алмаси.

В решителната среща на двойки Пьотр Нестеров и Иван Пенев се наложиха с 6:4, 6:3 над Радован Михалик и Филип Зилкай.

Утре нашите момчета ще играят срещу Великобритания на полуфиналите. При успех българчетата ще се класират за финалите във Франция.

Срещите се провеждат реновираната зала „Владислав" на спортен комплекс „Черно море".

Отборът на България е в състав: Пьотр Нестеров (TK "Черно море Елит", гр.Варна), Иван Пенев (TK "Локо 98", гр.Пловдив), Владимир Попов (TK "Стоянстрой", гр.Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев.

Общо 7 отбора участват на състезанието във Варна. На кортовете в зала „Владислав" освен България играят още отборите на Великобритания, Черна гора, Сърбия, Словакия, Испания и Турция, като първите два ще се класират за следващия етап, който е след 10 дни във Франция.

„Тенисът е един от най-бързо развиващите се спортове в България, който набира огромна популярност заради успехите ни във всички възрастови групи и за нас е огромна чест да бъдем домакин на този турнир. Пожелавам Ви успешно състезание. Нека двата най-добри отбора между Вас победят. Знам, че сте с изравнени възможности, но тенисът е един от спортовете, в които има изключителен феърплей, така че нека най-добрите от Вас продължат!", заяви министър Кралев по време на официалното откриване на мачовете от група „А".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България победи Словакия на старта на Европейската отборна купа във Варна Мария Петрова
Теми:  
европейска купа | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook