Джокович: Сякаш друг играч беше влязъл в обувките ми; не се чувствам същия играч след удара

от в 16:22 на 13.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да претърпи поредно изненадващо поражение през 2024-та, отстъпвайки на Алехандро Табийо с 2:6 3:6 на Мастърса в Рим. 6-кратният шампион изглеждаше като бледа своя сянка и дори не достигна до брейкбол в хода на цялата си среща с дебютанта в състезанието. Оказва се, че Джокович се е чувствал много зле през цялото време на корта и топ поставеният предположи, че това може да е е свързано с инцидента от онзи ден, когато алуминеива бутилка изпадна от раницата на фен и го удари в главата, докато раздаваше автографи.

"Поздавления за съперника ми. За пръв път се изправям срещу него и мога да кажа, че е страхотен тенисист, който притежава завършена игра. Просто не можах да намеря доброто си чувство в нито един момент на корта. Бях тотално изключил и ударите ми не функционираха изобщо. Не знам дали инцидента с бутилката има общо. Ще трябва да проверя това, защото вчера тренировката ми наистина беше по-различна и действах на олекотени обороти.

Не изпитвах нищо, но същевременно не се чувствах и по същия начин, както преди това. Днес напрежението беше много по-голямо и нещата се получиха ужасяващо за мен. Бях тотално извън баланс и ми липсваше координация. Усещах се напълно различен играч спрямо онзи ден, така че може случилото се наистина да има общо. Ще трябва да направя една медицинска проверка и да видя какво се случва. Досега не бях минавал през скенери и тестове, но явно ще се наложи да го сторя. 

Ударът в главата ми беше много силен и това ми повлия сериозно. За около половин час бях зашеметен и от главата ми течеше кръв, така че ми се наложи да получа медицинска помощ. Същевременно спах добре, въпреки че главата ме болеше. На следващия ден нещата изглеждаха наред и се помислих, че всичко е добре, но може и да не е добре. Днес сякаш някой друг играч беше влязъл в моите обувки. Определено е притеснително" - сподели световният номер едно на последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Сякаш друг играч беше влязъл в обувките ми; не се чувствам същия играч след удара Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook