Списъкът за Уимбълдън: Григор, Надал и Джокович в игра; двама финалисти пропускат турнира

от в 11:28 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров съвсем наскоро заяви всеобщо известния факт, че Уимбълдън е неговият любим турнир, а централният корт на Уимбълдън е неговото любимо тенис съоръжение. Тазгодишното издание на най-старата тенис надпревара ще стартира на 1-ви юли и днес беше време да научим предварителния списък с играчи, а там нямаше изненади, тъй като абсолютно всеки един член на топ 100 е подал своята заявка за участие.

Бившият 1/2-финалист е под номер 10 в списъка с приетите вече състезатели в основната схема, но не е гарантирано, че българинът ще бъде поставен под този номер за турнира на "свещената трева", тъй като настоящата ранглиста се ползва само като вход в надпреварата, но поставените се определят според последната класация на ATP, която бива публикувана преди началото на битките в Лондон.

Добрите новини са свързани с факта, че Рафаел Надал също е сред играчите, които попадат в списъка с участници, като Рафа е използвал своя "защитен ранкинг", а по същия начин са постъпили двама бивши представители на топ 10 - Пабло Карено Буста и Кей Нишикори. Новак Джокович пък ще се опита да изравни рекорда на Роджър Федерер от осем титли в състезанието, въпреки че по-рано през сезона се появиха спекулации как сърбинът е готов да жертва сезона на трева, за да бъде в оптимална форма на Олимпиадата в Париж.

Големите липсващи пък са двама от бившите финалисти в състезанието, а именно Марин Чилич и Ник Кирьос. Хърватинът наскоро премина през нова операция на коляното, а Кирьос се възстановява от абсолютна същата травма и преди броени дни поднови занимания на корта, но явно няма да бъде готов за игра на Уимбълдън.

Пълен списък с участниците в основната схема на Уимбълдън:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Списъкът за Уимбълдън: Григор, Надал и Джокович в игра; двама финалисти пропускат турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | марин чилич | Ник Кирьос | новак джокович | рафаел надал | списъци | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook