Български тенисист с положителна проба за COVID-19 преди началото на Sofia Open

от в 21:26 на 06.11.2020
Диана Андреева

Един от тримата български състезатели, които получиха wild card за предстоящия Sofia Open, а именно Алекс Лазаров, е дал положителна проба на тест за COVID-19! По този начин Алекс ще пропусне надпреврата, като това значи, че той няма да играе и на двойки.

Така в надпреварата на сингъл остават само двама наши представители - Димитър Кузманов и Адриан Андреев. Алекс, който днес има рожден ден, щеше да вземе участие в основната схема на турнира, но сега на негово място влиза Йонес Форейтек. От екипа ни му пожелаваме бързо възстановяване!

"Информация от Sofia Open:

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек - носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open, ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020.

"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТП и законовата уредба на Република България", заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer на турнира.

"Софиямед", официален медицински партньор на Sofia Open 2020, подложи на тест всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира и гарантира сигурността и здравето на всички участници в надпреварата в София. Строгият медицински контрол ще продължи да бъде прилаган в името на здравето и безопасността на всички.

Още един българин - Александър Донски, получава "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2020. В тях ще участва и Габриел Донев.

Схемата на квалификациите включва имена като бившият №8 в света Жил Симон и бившият №12 Виктор Троицки влизат в квалификациите."

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Български тенисист с положителна проба за COVID-19 преди началото на Sofia Open Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазов | димитър кузманов | софия

Коментари

Следвайте ни в Facebook