Честит 29-ти рожден ден, Гришо!

от в 23:58 на 15.05.2020
Анисия Стоева



Честит 29-ти рожден ден, Гриша! На първо място, искам да ти пожелая здраве и без повече контузии, цялото щастие на и извън корта, жажда за успехи, вяра, която да ти показва пътя, да даваш и да получаваш много любов, да си винаги толкова позитивен и човечен, да продължаваш да бъдеш модел за подражание на толкова много хора от всякакви възрасти по целия свят; и няколко титли от Шлема (скромно).

Гришо

Искам да ти благодаря за всички емоции, които си ни подарявал и продължаваш да го правиш. Успехите на корта са едно нещо, с което всички се гордеем, но човечността ти, всички благотворителни акции, вниманието, което отделяш на децата и почитателите си всеки път, когато си идваш, характерът и същността ти като цяло, това са неща, с които ще бъдеш запомнен от всички.

Гришо

Много от играчите живеят със страха, че ще останат в историята само с успехите си на корта, но, уверявам те, ти оставаш такъв огромен отпечатък, където и да отидеш, с когото и да разговаряш, така че за теб това никога няма да е проблем. Пожелавам ти да продължаваш да виждаш най-доброто у хората, да ги вдъхновяваш и да ги мотивираш да работят здраво, за да постигат целите си, както ти го правиш всеки ден. Благодаря ти, че ми позволи да заобичам този твой красив спорт, да те следвам навсякъде по света, и да ни сплотяваш толкова много всеки път. 

Гришо

Благодаря ти, че ни даваш възможността да се похвалим, че имаме играч в тенис елита от вече дванадесет години, изкачвал се до номер три; че можем гордо да заявяваме, че Григор Димитров е побеждавал всеки от голямата четворка; че дебютира на финалите в Лондон и става шампиона на шампионите; и още безброй много успехи на корта, с които всички сме запознати, и които, пожелавам ти, да продължават още много години. 

Гришо

Само пет години след като е започнал да се състезава на ниво ATP, през 2013г. идва и първата титла в Стокхолм, като Григор побеждава Давид Ферер- по това време номер три в световната ранглиста, в драматичен трисетов мач.

Още през 2013г. Григор имаше много привърженици, които бяха там неотлъчно до него, преживявайки всяка точка за пробив, всеки мачбол, давайки му сила и вдъхновение.Този успех в зала ‘’Кунглига Тенисхален’’ изстрелва заслужено Григор до рекордното 22-то място, като само подклажда глада му за още титли.

Гришо

Такива не закъсняват, като още следващата година, след успехът на Григор над Мъри, нашето момче играе финал срещу Кевин Андерсън в Акапулко. В тричасов сблъсък Григор излиза победител от този истински трилър. Григор печели най-значимата си, до момента, титла в кариерата от категория ATP 500. Напълно очаквано и заслужено новият шампион в Акапулко сияеше.

Гришо

Тогава Гришо едва ли е подозирал, че тази година ще бъде една от най-успешните и ключови за кариерата му, тъй като само след две седмици получава ‘’уайлд кард’’ за турнир в Букурещ, като дори го и печели. Той се превръща в поредния триумф за Гришо, който печели титлата без да е загубил и сет през седмицата. За по-малко от час и половина Григор успява да се справи с Лукаш Росол.

Гришо

Успехите идват един след друг. След като е успял да спечели титла на хард и титла на клей, Григор изглежда устремен да завоюва и титла на трева. На финала на турнира ‘’Куинс клъб’’ във Великобритания, Григор се среща с испанеца Фелисиано Лопез. В най-дългият финал в историята на турнира Димитров печели след 6-7(8) , 7-6(1) и 7-6(6) след малко повече от 2 часа и половина игра на световно ниво.

Така само на 23 години Григор вече притежава успехи на всички видове настилки и дава заявка, че е готов да се състезава на световно ниво и да мери сили с най-големите.

Гришо

Григор взима петия си трофей още през първата седмица на 2017 в Бризбейн, като по пътя си към титлата отстранява трима тенисисти от топ 10, за да стигне до последния мач срещу Кей Нишикори, като отстранява японеца.

Този трофей поставя началото на най-успешната година в кариерата на Григор без дори да подозира.

Гришо

Две седмици по-късно започва Откритото първенство на Австралия. Григор се представя изключително убедително, като достига втори полуфинал в турнир от Шлема от 2014 г. Там Димитров срещна Рафаел Надал в този мач на 27 януари, петък, който продължи близо пет часа… Това беше и денят, в който играта на Григор до такава степен ме завладя, че оттогава следя неотлъчно всичките му представяния. В този паметен петък, всички бяха на пауза, за да гледат този титаничен мач. Никой не работеше, учениците гледаха мача на междучасията (някои по-големи късметлии от други гледаха с учителите по време на часовете). В крайна сметка Гришо загуби този мач, но спечели любовта и уважението на милиони. 

Гришо

Веднага след тази изключително специална седмица, Григор кацна в София. Тук го очакваше едно приключение, което не можеше да му се случи, в никоя друга точка на света. Такава всеотдайна публика, толкова въодушевени зрители, 12 000 души, които стоят безрезервно зад теб и да те ,,върнат’’ в мач, който не се развива добре, е невероятна привилегия, но и отговорност да надминеш себе си и големите очаквания. 

В крайна сметка, в неделя на 12 февруари Григор побеждава Гофен в два сета и завоюва шестата си титла. Атмосферата, която се усещаше в Арена Армеец в тази неделя не може да се сравни с нищо друго- изключително много инфарктни емоции и най-сладките чувства, които човек е изпитвал- гордост, любов, щастие и мъничко тъга за края на такава седмица.

Гришо

Най-големият успех на Гришо дотогава се случи на Мастърса в Синсинати. След седмица, изпълнена с извънземен тенис от страна на Димитров, като на финала победи и Ник Кирьос след 6-3, 7-5. Този трофей го и върна в първите 10 на световната ранглиста.

Гришо

Невероятното представяне през сезона му осигури място в първите 8 за финалите в Лондон. Всички знаем как се развива турнирът за българина, който на финала побеждава Давид Гофен след трисетов двубой. Публиката избухва във възторжени овации в чест на шампиона на шампионите- Григор Димитров. Това е и трофеят, който изстрелва българина в първата тройка в ранглистата.

Гришо

Това са накратко описани дългите пътища, които Григор трябваше да измине, за да спечели първите си осем титли. Първите, защото съм убедена, че за Гришо най- доброто тепърва предстои. 

Весело изкарване на празника! Винаги сме с теб, Шампионе! Мачкай, Гришо!

https://youtu.be/ND7dozcm400


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Честит 29-ти рожден ден, Гришо! Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook