Денят на завърналите се майки: Осака повали финалистката от Щутгат за първа топ 20 победа на клей!

от в 19:58 на 09.05.2024
Елеонора Александрова

След впечатляващата победа на Анджелик Кербер над представителката на топ 25, Вероника Кудерметова, днес още една, завръщаща се от майчинство тенисистка записа победа над топ тенисистка. Става дума за Наоми Осака, която досега се представяше много под своето обичайно равнище, откакто се завърна в тениса, но изглежда се приближава към формата, която в миналото я изведе до четири титли от Големия шлем. Японката досега през сезона съумя да се класира за четвъртфиналите на силния WTA-500 турнир в Доха, а пред годината записа победи над тенисистки от калибъра на Елина Свитолина, Людмила Самсонова и Каролин Гарсия. 

Бившата номер 1 изглежда по-мотивирана отвсякога да се завърне сред най-добрите в Тура. Макар и под номер 173 в световната ранглиста и на една от неуспешните ѝ настилки, днес, в Рим, Осака записа първата си победа над представителка на топ 20 на клей в кариерата си. Четирикратната "мейджър" шампионка триумфира над финалистката от Щутгарт, Марта Костюк, с убедителното 6:3 6:2 и се класира за третия кръг, където ще срещне десетата поставена Дария Касаткина.

Сервисът на двете тенисистки се оказа ключовият компонент в хода на целия мач. Азиатката го използваше като основно оръжие, което да ѝ помогне в развитието на срещата, то повечето проблеми на украинката идваха именно от началния удар. Точно това направи разликата в сета, който се разви изцяло в полза на Осака и така тя не остави шанс на опонентката си, печелейки частта с 6:3.

Началото а втората част на двубоя изглеждаше като обещание за по-сериозна битка, защото Костюк стабилизира играта си но японката бе на друго мнение и с мощните си удари изцяло неутрализира дефанзивната игра на опонентката си. Така Осака отново пое контрола в сета и с резултат 6:2 ознаменува една от най-големите свои победи през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Денят на завърналите се майки: Осака повали финалистката от Щутгат за първа топ 20 победа на клей! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | марта костюк | наоми осака | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook