Димитър Кузманов се поздрави с първа АТП победа в кариерата си!

от в 12:55 на 08.01.2021
Мирела Николова

 Феноменалното българско представяне на турнира от категория АТП 250 в Анталия продължава! След като по-рано днес Адриан Андреев постигна първата си победа в основна схема на професионално ниво, Димитър Кузманов също продължава напред след безупречна победа с 6:1 3:2 и отказване на Ласло Джере. В следващия кръг той ще се изправи пред далеч по-голямо предизвикателство в лицето на първия поставен в схемата - Матео Беретини.

Българинът стартира мача уверено и успя да постави още първото подаване на сърбина под напрежение, достигайки до цели 4 точки за пробив, които обаче бяха отразени безпроблемно и геймовете бяха изравнени - 1:1. Оттук-нататък пловдивчанинът не остави никакви шансове на съперника си, показвайки стабилност от основната линия и изостряйки играта със страхотни форхенди по диагонала. Междувременно, сърбинът изпитваше сериозни проблеми както в играта си, така и от физическо естество и се наложи играта да бъде прекъсвана 2 пъти. Това видимо не му позволи да покаже докрай потенциала си, а бекхендите му често се озоваваха в средата на мрежата. По този начин пловдивчанинът достигна до 2 сетбола, още първият от които бе реализиран, за да запише откриващия сет на своята сметка - 6:1.

В началните минути на втората част сърбинът се стремеше да съкращава разиграванията и двамата взимаха подаванията си сравнително лесно. В петия гейм обаче нашето момче, подпомогнато от очевидните затруднения, които изпитваше неговият опонент, успя да реализира решаващ пробив за изхода на срещата, тъй като още на последвалата почивка съперникът му се отказа от мача и така Мико се поздрави с първа АТП победа в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов се поздрави с първа АТП победа в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
atp | анталия | бг тенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook