Димитър Кузманов спря бивш шампион на Sofia Open и също продължава напред в Анталия!

от в 18:59 на 06.01.2021
Калоян Соколов

Страхотният ден за българския тенис продължава, след като Димитър Кузманов също се поздрави с дебютна победа в квалификации на АТП турнир. Втората ни ракета изигра изключително солиден мач и не остави никакви шансове на бившия шампион от Sofia Open Мирза Башич, надигравайки го с 6:3 6:1. По този начин родният ни представител ще играе за влизане в основната схема през утрешния ден срещу италианеца Андреа Пелегрино, когото е побеждавал три пъти от също толкова сблъсъци.

Мико имаше труден старт и беше изправен пред угрозата да изгуби подаването си в самото начало, но форхендът му заработи на отлично ниво в тези моменти, което му позволи да избегне опасността. Двубоят вървеше равностойно през първите пет гейма и никой от състезателите не съумяваше да изгради сериозно предимство, само че изведнъж българинът вдигна значително оборотите и на бърза ръка си гарантира успеха в откриващата част.

Вторият сет се разви дори още по-благополучно за пловдивчанина, като той не срещаше почти никаква съпротива от опонента си и постоянно диктуваше темпото. Кузманов показваше завиден демараж, а контраиграта му бе на много високо ниво и му носеше огромни дивиденти. Босненецът пък бе изцяло на другия полюс и предаде сервис гейма си на цели три пъти, с което подпечата комфортната победа на нашето момче.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов спря бивш шампион на Sofia Open и също продължава напред в Анталия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анталия | бг тенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook