Директорът на АО: Джокович имаше 3-сантиметрово разкъсване, лично видях скенерите

от в 12:42 на 01.02.2023
Мирела Николова

В неделя Новак Джокович вдигна своята 10-а титла на Откритото първенство на Австралия и общо 22-ра от Големия шлем, надделявайки над Стефанос Циципас във финалния сблъсък. Пътят до този триумф обаче не бе никак гладък за сърбина, който трябваше да се справя с контузия в хода на целия турнир.

Още в първата седмица от сезона той получи травма в областта на лявото бедро и както самият тенисист сподели, са съществували множество въпросителни около това дали физическото му състояние ще му позволи да бъде на оптималното си ниво в мачовете от Аустрелиън Оупън. 

Преди старта на надпреварата световният №1 на няколко пъти отмени своите тренировки, а в някои от двубоите си в откриващите етапи дори взе няколко медицински прекъсвания, но въпреки това мнозина изразиха съмнения в съществуването на контузията.

През днешния ден обаче турнирният директор Крейг Тайли даде интервю пред SEN Sportsday, в което категорично заяви, че травмата на Ноле е наистина сериозна и става въпрос за разкъсване на подколенното сухожилие. 

"Новак претърпя сериозни удари по репутацията си, след като получи редица критики в хода на турнира. В крайна сметка обаче никой не може да оспори неговия атлетизъм. Мога да потвърдя, че той имаше 3-сантиметрово разкъсване на подколенното сухожилие, защото лично видях скенерите. Лекарите могат да ви кажат цялата истина. Съществуваха множество спекулации дали това е вярно, или не. Наистина е трудно за вярване, че този човек успя да спечели титлата с подобен тип контузия. Новак е забележителен, справи се със ситуацията изключително професионално", заяви президентът на Тенис Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на АО: Джокович имаше 3-сантиметрово разкъсване, лично видях скенерите Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | крейг тайли | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook