Дискусия на живо: В очакване на началото на Australian Open 2022

от в 11:03 на 11.01.2022
Диана Андреева

Новият тенис сезон вече настъпи и тази неделя разбрахме имената на първите шампиони за годината. В игра видяхме и най-добрия ни състезател при мъжете Григор Димитров, който откри кампанията си за 2022-ра с участие на ATP 250 турнира в Мелбърн. Българинът се представи повече от удовлетворяващо и достигна до полуфиналната фаза, като от място в заключителния етап го раздели изненадата на надпреварата Максим Креси. Следващата спирка в календара на Димитров е Australian Open. Григор е поставен под номер 26, което означава, че няма да премери сили със състезател от топ 30 поне до трети кръг, независимо от жребия.

Същевременно още през тази седмица Виктория Томова и Димитър Кузманов сложиха начало на изявите си в австралийския турнир от Големия шлем. Българите започнаха участието си в пресявките на събитието тази вечер, а утре им предстоят нови изпитания. Съвсем скоро ще стане известно дали ще имаме поне още един наш сънародник в основната схема, или квалификациите ще се окажат непреодолимо препятствие пред Кузманов и Томова.

През настоящата седмица се състоят последните подгряващи турнири преди началото на Australian Open. Аделаида и Сидни приемат част от елита на мъжкия и дамския тенис, като сред отличаващите се имена от участниците са Гаел Монфис, Аслан Карацев, Гарбинье Мугуруса и Барбора Крейчикова. Нетърпението в очакване на първия за годината турнир от Шлема със сигурност е голямо, но добрата новина е, че едва няколко дни ни делят от него. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дискусия на живо: В очакване на началото на Australian Open 2022 Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | виктория томова | григор димитров | димитър кузманов | дискусия на живо | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook