Джокович загуби седем гейма срещу Кудла и продължава защитата на титлата си

от в 22:57 на 03.07.2019
В
Новак Джокович днес постигна категорична победа над Денис Кудла, като световният номер едно изгуби едва седем гейма в рамките на двубоя, за да надделее окончателно с 6:3 6:2 6:2 след 93 минути игра. Така Ноле продължава защитата на титлата си на Уимбълдън, а в трети кръг на ,,свещената трева” той ще срещне Хуберт Хуркач, отстранил Леонардо Майер след 6:7(4) 6:1 7:6(7) 6:3. Двамата се изправиха един срещу друг по-рано през тази година на Ролан Гарос в първи кръг, като сърбинът тогава надделя в последователни сетове.



Ноле започна днешния си мач на извънземни обороти, докато неговият съперник не знаеше точно къде се намира и набързо изостана с 0:5 гейма. Все пак Кудла тогава спечели гейма на честта, а под овациите на публиката америкнецът самоиронично започна да търси подркепата на зрителите. Това обаче всъщност се отплати и Кудла реализира рибрейк, като скоро аутсайдерът се доближи на два гейма от именития си съперник. Джокович все пак изигра изключително търпеливо последвалия гейм и позовавайки се на богатия си опит, сърбинът не отпусна повече шансове на противника си през тази част.



Във втората ситуацията за Кудла не изглеждаше по-розова, след като ,,Джокера” отново набързо се отдръпна с два пробива преднина, преди да последват и два разменени брейка, но в крайна сметка четирикратният шампион в Лондон се сдоби с аванс от два сета, давайки едва два гейма на съперника си.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1146499851598753792?s=20

Ноле започна третия сет с поредния пробив на сметката си, като този път световният номер едно не загуби подаването си в рамките на частта, но пък реализира нов брейк и благодарение на солидните си отигравания, на които Кудла така и не успя да намери отговор, сърбинът се класира безпроблемно за третия кръг на Уимбълдън.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1146495588457779200?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович загуби седем гейма срещу Кудла и продължава защитата на титлата си В

Коментари





Следвайте ни в Facebook