Доха: 19-годишната Таусон с впечатляващ успех над олимпийската шампионка!

от в 22:40 на 20.02.2022
Калоян Соколов

Белинда Бенчич безспорно е една от най-талантливите състезателки в WTA Тура, но винаги е страдала от сериозна липса на постоянство и не съумява да се върне обратно към най-добрата си форма, откакто спечели златния медал на Олимпиадата в Токио. Бившата номер четири може да се похвали със само едно достиган до четвъртфиналите на турнир през 2022-ра, а днес тя трябваше да преглътне поредно разочарование, защото беше победена от 19-годишната Клара Таусон в откриващия кръг на надпреварата в Доха - 4:6 6:3 6:3.

Началото на срещата далеч не предвещаваше подобен развой, тъй като швейцарката играеше на ръба на допустимия риск и намираше линиите от всяка една точка на корта, докато нейната съперничка просто нямаше как да се противопостави на подобно ниво. Таусон обаче не промени по никакъв начин тактическата си настройка, а просто изчака неминуемия спад за Бенчич да дойде, след което реализира серия от четири последователни спечелени гейма и поведе в сетовете.

Световната номер 33 продължи да показва превъзходен тенис в откриващите мигове на втората част, където бързо се сдоби с пробив аванс и впоследствие имаше три геймбола, за да го затвърди. Изведнъж началният удар на тийнейджърката просто се срина, което позволи на по-реномираната състезателка да изравни резултата и впоследствие напълно да обърне нещата в своя полза, вкарвайки двубоя в решителен сет.

Там имахме пореден обрат в съотношението на силите, като по-младата тенисистка атакуваше всеки един от късите втори сервиси на опонентката си и така се сдоби с важен брейк, който задържа до самия финал на сблъсъка, поздравявайки се с една от най-квалитетните си победи досега и по този начин си осигури среща с третата поставена - Паула Бадоса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доха: 19-годишната Таусон с впечатляващ успех над олимпийската шампионка! Калоян Соколов
Теми:  
wta | белинда бенчич | доха | клара таусон | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook