Домакинска радост: Шварцман откри участието си в Кордоба с успех

от в 06:23 на 03.02.2022
Диана Андреева

Диего Шварцман откри кампанията си на родна земя тази вечер. След ранното поражение на Australian Open, аржентинският състезател отпътува към родината си, където в ранните часове на деня записа своята първа победа на Córdoba Open 2022. Успехът на Шварцман дойде при комфортния резултат 6:3 6:2, но за да подсигури мястото си сред четвъртфиналистите, Диего трябваше да извади на показ най-доброто от своя тенис, с цел да надделее над показалия високо равнище Хуан Пабло Фицович.

Срещата започна с няколко бързи гейма и за двамата състезатели, преди Шварцман да пое контрола в свои ръце. Пробив в четврътия гейм за 3:1 позволи на поставения под номер едно в турнира да отстъпи известна част от напрежението, което видимо затормозяваше играта му. Фицович продължи да бъде напълно равностоен на именития си съперник, ала за него се оказа невъзможна задача да върне допуснатия брейк и не след дълго откриващата част отиде на сметката на Шварцман. 

След почивката ситуцаията на корта бе сходна. Продължителните размени от основна линия отсъстваха, а основното оръжие в играта и на двамата състезатели бе началният им удар. Макар че през голяма част от времето беше отличен на сервис, Фицович трябваше да отразява три възможности за пробив още в началните минути на сета. Третият гейм се размина без брейк, но настоятелната игра на ретур от страна на Шварцман все пак даде резултат и той отмъкна подаването на своя сънародник за 3:2. Впоследствие Диего удвои преднината си, а връщане назад за Хуан Пабло вече нямаше и той позволи да бъде надигран в последователни части и напусна домашния си турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Шварцман откри участието си в Кордоба с успех Диана Андреева
Теми:  
атп кордоба | диего шварцман | обзор | тенис турнир в кордоба

Коментари





Следвайте ни в Facebook