Дубълът е факт: Кирьос се поздрави и с трофея на двойки във Вашингтон!

от в 03:51 на 08.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос съчетава по страхотен начин изявите си на сингъл и двойки в хода на сезона. Австралиецът оформи страхотно партньорство със сънародника си Танаси Кокинакис, като двамата спечелиха титлата на Откритото първенство на Австралия, а през миналата седмица триумфираха и на надпреварата в Атланта. Истината е обаче, че Кирьос изглежда доста по-впечатляващ на корта, когато има до себе си подкрепата на Джак Сок.

Американецът е определян от мнозина състезатели за най-добрия играч в карето и през последните дни нагледно видяхме защо той е толкова уважаван от своите колеги. Сок категорично беше водещата фигура в тандема между него и финалиста на Уимбълдън в хода на цялото им участие на турнира във Вашингтон, където двамата приятели изнесоха поредица от страхотни двубои и таз нощ заслужено се поздравиха с втората си съвместна ATP титла. Още по-впечатляващото, е че канберецът завоюва и купата на сингъл, с което оформи своеобразен дубъл в столицата на САЩ. 

Финалният сблъсък противопостави местния представител и австралиеца на подгласниците от Ролан Гарос, а именно Остин Крайчек и Иван Додих. Срещата се разви сравнително равностойно, само че двойковите специалисти нямаха отговор за мощните начални удари от другата страна на мрежата и победата отиде в актива на по-именитите тенисисти - 7:5 6:4.

Началните минути преминаха под доминацията на сервиращите, но Сок пласира няколко невероятни ретура при 5:5 и станахме свидетели на първия пробив в мача, след което американецът блесна със страхотен лоб, за да изведе отбора си напред в отделните сетове.

Втората част стартира с мигновен пробив за американо-австралийското дуо, който стана възможен благодарение на нов светкавичен уинър от посрещана на местния любимец. Оттам насетне шампионът поединично също даде своя принос за последвалия триумф, правейки сериозно количество асове и напълно си заслужи честта да е първият човек в историята спечелил заедно трофеите на сингъл и двойка от създаването на състезанието преди 53 години.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубълът е факт: Кирьос се поздрави и с трофея на двойки във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | джак сок | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook