Джокович дарява 1 милион за респиратори в Сърбия

от в 18:50 на 27.03.2020
Димитър Беловски

Световният №1, Новак Джокович, ще дари 1 милион евро за борба с коронавируса. Това съобщи „Reuters“. Парите ще бъдат използвани за респиратори и медицинско оборудване на болниците в Сърбия.

„Искам да благодаря на целия медицински състав както по целия свят, така и в моята родина Сърбия за това, че помагат на всеки, който е засегнат от коронавируса,“ каза Джокович за сръбската медия sportklub.

Той заяви това във видеоконферентна връзка пред журналисти, тъй като в момента е в Марбея, Испания.

„За съжаление, броят на заразените расте всеки ден. Аз, Йелена и фондацията ми решихме да съберем колкото е възможно повече информация през тази седмица, за да може да предприемем най-добрия начин за дарение на нашите ресурси – знание, време, пари, как всичко това ще помогне на колкото се може повече хора в Сърбия,“ каза Джокович.

„Нашето дарение е от 1 милион евро за респиратори и друго медицинско оборудване,“ заяви световният №1.

В момента в Сърбия има 528 заразени и 8 починали от новия вирус.

„Ситуацията е непредвидима. Има много страх и паника и аз го разбирам напълно, защото много хора страдат. Моето семейство и аз се опитваме да сме колкото се може по-позитивни в борбата с този вирус, “ каза Ноле.

Както е известно и други тенисисти дадоха своите дарения. Надал, Федерер и Гришо също помогнаха в борбата с разпространението с вируса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович дарява 1 милион за респиратори в Сърбия Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook