Джокович: Дрейпър притежава страхотни качества, но има още върху какво да работи

от в 20:09 на 28.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович откри кампанията си към 20-а титла от Големия шлем с четирисетов успех на старта на тазгодишния Уимбълдън над представителя на домакините Джак Дрейпър. Британецът стартира отлично срещата, като дори успя да отмъкне дебютната част, но оттам насетне световният №1 значително повиши нивото си на игра и се поздрави с крайния успех. След победата си Джокович даде пресконференция, а ето и какво точно сподели на нея:

Новак, сервисът ти днес бе безупречен – направи 25 аса. Впечатлен ли си от това си постижение?

- Мисля, че това беше един от мачовете, в които сервисът ми е бил на най-високо ниво. Някой преди малко ми каза, че съм изравнил рекорда си за най-много асове, който съм постигнал в четирисетов двубой. Не мога да бъда по-доволен от началния си удар днес, тъй като особено на трева бързите и лесни точки от сервис могат да бъдат от огромна полза.

Джак играеше много добре, бореше се. Разбира се, за него това е уникално изживяване – първа поява на централния корт на Уимбълдън. Имах възможности да върна пробива в първия сет, но точно тогава той изпълни няколко страхотни сервиса. В тези моменти все още изпитвах проблеми с придвижването си по корта, тъй като тревата беше доста хлъзгава. Въпреки всичко обаче съм доволен от представянето си във втория, третия и четвъртия сет – начина, по който играх от дъното на корта, както и начина, по който посрещах.

Какво те впечатли в играта на Джак Дрейпър?

- Никога преди това не се бяхме срещали, той е млад, на 19 години. Висок е, силен е, има типичния левичарски сервис, който е винаги неприятен за опонента. Мисля, че се държеше страхотно по време на мача, опитваше се да даде всичко от себе си. Аз успях да вдигна нивото на тениса си във втората част и чувствах, че вече имам контрола върху събитията, но нека не забравяме и че той имаше подкрепата на публиката зад себе си. Беше наистина прекрасна атмосфера и смятам, че той притежава отлични качества. Може би трябва да поработи върху придвижването си, но той е млад и има цялото време пред себе си, за да се подобри, което със сигурност ще се случи, тъй като има много добра основа, върху която да надгражда.

По-рано стана ясно, че през 2006 г. бащата на Джак е искал да убеди родителите ти да приемеш британско гражданство. Това вярно ли е и какви са твоите спомени за този случай?

- И аз прочетох за подобно нещо тази сутрин. Не знам кой е разговарял с баща ми по това време относно моята евентуална промяна на гражданството. Аз също бях изненадан от това, което прочетох за бащата на Джак. Това е наистина интересна информация, но не знам какво повече да кажа, тъй като е било преди доста време. Да, получихме такава оферта, но тези преговори са били кратки, защото моите родители и аз никога не сме искали да представлявам друга държава освен Сърбия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Дрейпър притежава страхотни качества, но има още върху какво да работи Мирела Николова
Теми:  
atp | джак дрейпър | интервю | любопитно | новак джокович | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook