Джокович: Искам да спечеля максимално много трофеи от "Големия шлем"

от в 15:46 на 30.12.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович обяви, че иска да надмине постиженията на Роджър Федерер по брой спечелени турнири от "Големия шлем". 

Именно това се очертава и като основната цел на сърбина в кариерата му за в бъдеще. Маестрото има на сметката си внушителната бройка от 20 трофея от най-големите турнири, а Ноле изостава от него в това отношение с цели 6 трофея.

Все пак обаче сърбинът успя през миналия сезон да триумфира на Уимбълдън и US Open и даде заявка, че може да се очакват сериозни неща от него за в бъдеще. Още повече, че е с цели шест години по-млад от Маестрото.

"Няма да е вярно, ако кажа, че не искам да спечеля колкото се може повече турнири от "Големия шлем". Това е основната ми цел и желание. Това са най-важните турнири в тура, така че искам да постигна максимални успехи в тях", обяви Джокович.

Той по сензационен начин си върна първото място в света, след като никой не очакваше, че ще финишира годината на лидерската позиция с оглед на факта, че имаше проблеми с контузия и след завръщането си първоначално не показваше най-добрата си форма.

"Трудно е да си на постоянно високо ниво, особено когато имаш семейство. Преди няколко години всичко беше различно, но мен не ме е страх от трудности, защото те ни помагат както да се учим, така и да израстваме". 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Искам да спечеля максимално много трофеи от "Големия шлем" Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook