Муратоглу: Ако Федерер е най-великият за всички времена, Джокович е най-силният

от в 08:39 на 30.12.2018
Калоян Пламенов

Треньорът на Серина Уилямс Патрик Муратоглу смята, че ако Роджър Федерер е най-великият тенисист за всички времена то Новак Джокович е най-силният.

Той коментира в своята колонка на Le Figaro завръщането на сръбския тенисист на върха в световната ранглиста, макар че преди това бе дълго време извън корта заради проблеми с контузия. 

"Завръщането на Новак на върха в световния тенис е наистина едно от най-значимите спортни събития през 2018 година. Това беше и непредсказуемо, и предсказуемо. Защо непредсказуемо? Защото той не бе добре ментално, махна целия си екип и доведе Пепе Имаз, който е много спорен характер. По това време Новак загуби душата си като играч и по време на мачовете като, че ли не се интересуваше от някои събития, които преди това приемаше доста емоционално", коментира Муратоглу.

"Но завръщането му на върха бе предсказуемо, тъй като спадът на формата му бе продиктуван най-вече от неговото психическо състояние. В крайна сметка обаче това се промени и за всички бе ясно, че ако воинът Джокович се върнe, резултатите неминуемо ще дойдат".

"Това се случи. Той върна стария си екип, върна своята увереност и се върна към победите. Неговото голямо завръщане потвърждава мнението ми за неговите качества. Новак доминира в света на тениса, когато е в най-добра форма".

"Ако Федерер е най-великият играч за всички времена то Новак е най-силният", каза още той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Ако Федерер е най-великият за всички времена, Джокович е най-силният Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | патрик муратоглу | роджър федерер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook