Джокович назова тримата тенисисти, които вижда като заплаха на Олимпиадата

от в 15:01 на 23.07.2021
Мирела Николова

Началото на Олимпийските игри в Токио вече бе поставено, като още в първия състезателен ден в действие на корта ще видим световния №1 Новак Джокович. Съвсем очаквано, сърбинът е сочен за главния фаворит за златния медал, с който би направил голяма крачка към трона на най-великия тенисист за всички времена. Именно олимпийското злато е това отличие, което липсва в колекцията му и към което той непременно ще се стреми, за да запази шансовете си за "Златен шлем". 

През тази година мнозина топ тенисисти, сред които са и Рафаел Надал и Роджър Федерер, ще пропуснат Олимпиадата, като това поне на хартия увеличава шансовете на Джокович. В схемата обаче има още редица играчи, които не са за подценяване и самият Ноле посочи кои състезатели биха представлявали най-голяма заплаха за него по пътя му към златото.

"Въпреки че някои топ тенисисти няма да участват, има множество елитни играчи, които ще се борят за медалите. Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Саша Зверев са сред фаворитите. Всичко може да се случи. 

Олимпиадата ти носи уникално усещане. В олимпийското село е страхотно: прекарваме заедно времето си, храним се и спим под един покрив. Това е ценно преживяване, което влияе положително и на индивидуалната ми кариера впоследствие. Интересно е да се видят как другите елитни спортисти тренират, как се подготвят и възстановяват. Забавно е, но знанията, които получаваш от това, също могат да бъдат много полезни", сподели Ноле.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович назова тримата тенисисти, които вижда като заплаха на Олимпиадата Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | олимпиада | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook