Джокович: Не подкрепям решението на Уимбълдън, знам какво е да си дискриминиран

от в 14:26 на 25.04.2022
Мирела Николова

Една от най-нашумелите теми през последните няколко дни е свързана с решението на Уимбълдън да забрани участието на руски и беларуски състезатели в предстоящото издание на турнира поради продължаващото вече повече от 2 месеца руско нападение в Украйна. Това решение на ръководството на All England Club срещна огромно неодобрение, като сред първите, които изразиха позицията си против него, бе световният №1 Новак Джокович, който още в сряда го определи като лудост. През вчерашния ден той отново коментира темата, а ето и какви бяха точните му думи: 

"Не подкрепям това. Израснах със санкции и знам какво е светът да гледа на теб по различен начин заради лошия имидж, който е бил създаден. Бях жертва на дискриминация, също както много сърби. Аз съм дете на войната и познавам чувството да губиш близки хора. Някои продължават да страдат заради това. Ще бъде против войната завинаги.

Политиката в спорта съществува - има политически структури в организацията. Това, за което говоря, е намесата на политиката в спорта на по-висока инстанция. Заставам зад думите си. Няма нужда да наказваме нито един спортист за това, не само тенисист. Не виждам как те влияят на войната. В тениса имаме правило, което забранява дискриминацията - ние се състезаваме на базата на позицията в ранкинга, не на националността. Уимбълдън го наруши", добави още първият в света.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не подкрепям решението на Уимбълдън, знам какво е да си дискриминиран Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | русия-украйна | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook