Джокович: Не съм си поставил лимит колко дълго ще играя, това е забранена тема

от в 12:03 на 13.07.2022
Мирела Николова

Макар и на 35 години, Новак Джокович продължава да бъде една от доминиращите фигури в професионалния мъжки тенис, като в неделя го доказа още веднъж, триумфирайки със своята 21-ва титла от Големия шлем и четвърта поредна на Уимбълдън. Така той се превърна във втория най-възрастен шампион на Откритото първенство на Великобритания, изпреварван единствено от Роджър Федерер. Впоследствие сърбинът получи въпрос дали може да очакваме от него кариера като тази на 78-годишния вокалист на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър, на което доскорошният №1 отговори следното:

"Надявам се, че кариерата ми ще може да достигне поне половината от тази на Мик Джагър, тъй като би било доста трудно да бъда в състояние да играя на 78 години. Със сигурност ще мога да свиря и да пея на тази възраст, но не и да танцувам", започна шеговито белградчанинът. 

"Не съм си поставил лимит за това колко дълго ще играя тенис професионално. Не искам да го правя, нито пък имам желание някой друг да ме принуждава да си поставям граница. Всички в екипа ми знаят това, то е забранена тема. Никой не трябва да ме пита колко още ще продължавам да се състезавам или пък да се опитва да налага мнението си над мен. Аз съм свободен да решавам това в замисимост от това как се чувствам и какво искам. Със сигурност ще продължавам, ако имам възможност да печеля титли от Големия шлем.

Вероятно ситуацията би била много различна, ако нямах подкрепата на най-близките ми хора. Всеки един момент със семейството ми дава повече сила, страст и енергия да правя това, което правя. Тяхната помощ обаче ми действа като трамплин, благодарение на който продължавам да се състезавам", завърши Ноле.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не съм си поставил лимит колко дълго ще играя, това е забранена тема Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook