Джокович: Несигурността за US Open ме мотивира да дам всичко от себе си на Уимбълдън

от в 14:47 на 28.06.2022
Мирела Николова

Новак Джокович спечели последните три издания на Откритото първенство на Великобритания и през тази година отново е сред основните фаворити за триумф в Лондон. Макар че в откриващия си двубой не показа най-доброто си лице и загуби сет срещу световния №81 Суун-уу Куон, то сърбинът все пак не допусна да се стигне до изненада и откри победоносно защитата на титлата си. На пресконференцията след двубоя бившият №1 направи обзор на представянето си, като също така изрази благодарност към публиката за топлото посрещане.

"Усещането да изиграеш първия мач на Централния корт като защитаващ титлата шампион, винаги е специално. Хубаво е да се върна тук. Записах солиден успех над много талантлив играч. Не започнах по най-добрия начин, нито играх на най-високо ниво, но мисля, че подбрах правилните удари, когато беше необходимо. Сервисът ме спаси в решаващите моменти. Знам, че мога да играя много по-добре, отколкото го направих днес. Въпреки това съм доволен, като се има предвид, че това е първият ми мач. Също така публиката ме изненада приятно. Усещах подкрепата на зрителите по време на двубоя и се наслаждавах на времето, прекарано на корта", каза 20-кратният шампион от Шлема.

Относно възможността да не бъде допуснат до участие на Откритото първенство на САЩ поради забраната за неваксинирани чуждестранни граждани да влизат на територията на страната, световният №3 отвърна:

"Наясно съм, че в момента обстоятелствата не са в моя полза, но вярвам, че това ме мотивира да се представя възможно най-добре тук. След Уимбълдън ще видим каква ще бъде ситуацията, тъй като между него и US Open има известен период от време. Надявам се, че някои неща ще могат да се променят и че ще мога да се състезавам - това е, което бих искал. В момента обаче мислите и вниманието ми са насочени изцяло върху Уимбълдън".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Несигурността за US Open ме мотивира да дам всичко от себе си на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook