Джокович: Очаквам с нетърпение да играя заедно с Григор Димитров в Дубай (видео)

от в 20:26 на 15.12.2022
Мирела Николова

До началото на новия сезон остава половин месец, а дотогава ни предстои да наблюдаваме серия от демонстративни надпревари, една от които е World Tennis League. Турнирът ще се проведе в Дубай между 19 и 24 декември и ще събере на едно място 18 от топ тенисистите при мъжете и при жените. Участниците са 18 и ще бъдат разделени в четири отбора, които ще играят помежду си по системата "всеки срещу всеки". Тимовете са съставени от по 4 или 5 души, като сблъсъците между тях ще се състоят от три отделни срещи - един мъжки сингъл, един женски сингъл и мач на смесени двойки, а финалът ще противопостави двата отбора, които са с най-добри показатели в хода на състезанието.

Сред участниците в надпреварата е и първата ни ракета Григор Димитров, който попадна в отбор The Falcons, където негови съотборници ще бъдат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. Програмата за провеждането на двубоите вече бе оповестена, като според нея българинът ще играе единствено на смесени двойки - два пъти заедно с Бадоса и веднъж рамо до рамо със Сабаленка. Всички мъжки мачове поединично на отбора ще бъдат поети от Джокович, на когото му предстои да премери сили с Ник Кирьос, Феликс Оже-Алиасим и завръщащия се след контузия Александър Зверев.

Снощи 21-кратният шампион от Големия шлем публикува кратко видео в социалните мрежи, в което сподели, че очаква с нетърпение старта на демонстративния турнир, надявайки се, че събитието ще донесе позитивно настроение на зрителите. Освен това сърбинът използва случая, за да пожелае весело посрещане на коледните и новогодишните празници, а ето и какво точно гласеше неговото видео обръщение: 

"Здравейте, фенове на тениса по целия свят. Задава се голям турнир в Дубай – World Tennis League. Силно се вълнувам, че ще бъда част от него за пръв път заедно с моите съотборници от тима "Соколите" – Григор Димитров, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. Очаквам с нетърпение да споделим с вас прекрасни моменти както на корта, така и извън него. В турнира ще вземат участие множество големи тенис звезди и съм сигурен, че той ще бъде изключително вълнуващ за всички, които обичат нашия спорт. Това ще е възможност да покажем нашите умения на корта и надявам се, да успеем да ви разсмеем извън него и да започнем новия сезон по възможно най-добрия начин. В духа на предстоящите празници бих искал да пожелая на всички Весела Коледа и Щастлива Нова Година. Желая ви всичко най-добро за 2023", завърши Ноле.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Очаквам с нетърпение да играя заедно с Григор Димитров в Дубай (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | world tennis league | Арина Сабаленка | бгтенис | григор димитров | любопитно | новак джокович | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook