Джокович отново отмени тренировка ден преди АО: Контузията ми създава проблеми

от в 13:28 на 15.01.2023
Мирела Николова

Намираме се в навечерието на първия за годината турнир от Големия шлем, чието начало ще бъде поставено след по-малко от 24 часа. Основен фаворит за спечелването на трофея и през тази година е деветкратният шампион Новак Джокович, около чието физическо състояние продължават да съществуват известни въпросителни.

Припомняме, че сърбинът откри сезона си с участие на АТР 250 надпреварата в Аделаида, където в полуфиналите изпита дискомфорт в областта на бедрото, а впоследствие той успокои феновете си, че не става въпрос за нищо сериозно. Няколко дни по-късно обаче той бе принуден да прекъсне тренировъчната си сесия с Даниил Медведев в Мелбърн след само 36 минути игра, определяйки това като превантивна мярка. 

През днешния ден тази история до голяма степен се повтори, но с тази разлика, че днес 21-кратният шампион от Шлема дори не излезе за планираната си тренировка в "Мелбърн парк". 

"Очевидно е, че се налага да бъда по-предпазлив", каза Ноле по време на пресконференцията си. "Опитвам се да не се натоварвам излишно с тренировките, за да запазя енергията си за следващата седмица. Да се надяваме, че няма да ми навлече допълнителни грижи по време на турнира.

Ако трябва да съм честен, контузията ми създава известни проблеми през последните 7 дни. Да се надяваме обаче, че не е нещо сериозно. Досега успявам да тренирам, да се състезавам, да играя точки, тренировъчни сетове. Това са позитивни сигнали", добави бившият номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович отново отмени тренировка ден преди АО: Контузията ми създава проблеми Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook