Джокович: Решението на съдията за наказателната точка беше неправилно

от в 13:24 на 15.07.2023
Мирела Николова

Вчерашният полуфинал на Уимбълдън между Новак Джокович и Яник Синер ни направи свидетели на една изключително спорна ситуация, след като съдията на стола Ричард Хай отсъди директна точка в полза на италианеца поради удължен вик от страна на световния №2 в хода на разиграването, който бе интерпретиран от рефера като опит на Ноле да възпрепятства следващия удар на противника.

След края на двубоя си сърбинът коментира възникналата ситуация, обяснявайки как действията му не са били умишлени и не е извикал с цел да отвлече вниманието на опонента си.

"Преди всичко трябва да приема решението на съдията на стола. Това е. Беше доста спорно отсъждане, честно казано. Никога до този момент не ми се беше случвало нещо подобно. Не съм получавал наказание заради удължен вик. Гледах записа след това и видях, че крясъкът ми бе приключил, преди Яник да изпълни следващия си удар. Затова смятам, че решението на рефера беше неправилно. Пак казвам - това е моето мнение, но трябва да приема ситуацията", каза 23-кратният носител на трофеи от Големия шлем, който през утрешния ден ще излезе срещу Карлос Алкарас в опит да добави нова "мейджър" титла към колекцията си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Решението на съдията за наказателната точка беше неправилно Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook