Джокович: Случилото се с мен на US Open почти се повтори с Циципас, но той извади късмет

от в 13:41 на 05.07.2022
Мирела Николова

Двубоят между Ник Кирьос и Стефанос Циципас на Уимбълдън ни направи свидетели на множество драматични ситуации, едната от които бе свързана с изблик на ярост от страна на гърка. След загубата на втория сет балканецът изпрати топка в трибуните, с която бе ударен зрител, което предизвика австралиецът да поиска дисквалификацията на своя опонент с довода, че ситуацията е била досущ като тази на US Open 2020, когато Новак Джокович бе отстранен от надпреварата, тъй като уцели една от съдийките по линиите. 

На пресконференцията си след осминафинала сърбинът бе попитан за мнението си относно въпросния случай с Циципас, при което отговорът на 20-кратния шампион от Шлема бе следният:

"Много пъти съм се държал непристойно и неспортсменски на корта. Често давам воля на емоциите си, но винаги съм се опитвал да покажа спортен дух и уважение към опонента си. Случилото се с мен на US Open почти се повтори с Циципас. Той имаше късмет да не удари никого директно в публиката, въпреки че топката отскочи от стената и след това удари някого от зрителите. Надявам се, че осъзнава, че това беше грешка.

Когато Кирьос е на корта, винаги е забавно, но от друга страна, може би не толкова за опонента му. Факт е, че независимо дали хората го харесват или не, той привлича много внимание към тениса. Младите хора го харесват, защото е различен и играе атрактивно. Не мисля, че това е лошо за нашия спорт. Може би в някои ситуации коментарите му на и извън корта са противоречиви, но това е истинският Кирьос, заради което го уважавам. 

Въпреки че говореше лоши неща за мен години наред, той ме подкрепи по време на събитията в Австралия. Беше един от малкото, които застанаха зад мен публично тогава, и съм му благодарен за това", допълни Ноле за взаимоотношенията си с Ник. 

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Случилото се с мен на US Open почти се повтори с Циципас, но той извади късмет Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович | стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook