Джокович: Титла на Финалите би била черешката на тортата, имам предимство пред останалите

от в 22:38 на 11.11.2022
Мирела Николова

Новак Джокович демонстрира великолепна форма по време на турнирите на закрито през последните месеци, завоювайки две поредни титли в Нур Султан и Астана и достигайки до финалния сблъсък на Мастърса в Париж. Сега за сърбина предстои участие във Финалния Мастърс на 8-те най-добри в Торино, който ще сложи край на този изпълнен с толкова много трудности сезон за него. 21-кратният шампион от Шлема попадна в една група заедно с Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, като откриващият му мач срещу гърка ще бъде идния понеделник. Преди началото на надпреварата Ноле даде интервю за сайта на АТР, в което коментира предстоящия турнир и шансовете си да триумфира за шести път, с което би могъл да изравни рекорда на Роджър Федерер.

"Спечелването на титлата на АТР Финалите би била перфектният завършек на сезона, черешката на тортата. Дотам обаче трябва да извървя дълъг път. Тук трябва да играеш срещу най-добрите тенисисти в света, изправяш се почти срещу всички поне веднъж, така че очаквам с нетърпение началото на турнира. Играл съм в този формат много пъти и имам богат опит, който се надявам, че ще ми даде предимство.

Вълнението около надпреварата е голямо. Това е последната седмица от сезона и е своеобразен финален спринт за всички нас. Още първите мачове ще бъдат изключително оспорвани и интензивни, затова всеки един от нас се опитва да се подготви по възможно най-добрия начин, като едновременно с това искаме и да се насладим на дните преди началото.

Знам, че не съм толкова млад, колкото останалите участници. От дебютното ми участие на Финалите мина доста време, но въпреки това все още съм в много добра форма, особено през последните 4-5 месеца. Спечелих Уимбълдън, както и повечето от турнирите на закрито, в които се включих преди Финалите. Мотивиран съм и очаквам с нетърпение предизвикателствата, които предстоят. Всеки мач ще бъде като финал и е необходимо да бъда напълно концентриран", завърши белградчанинът.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Титла на Финалите би била черешката на тортата, имам предимство пред останалите Мирела Николова
Теми:  
atp | atp finals | nitto atp finals | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook