Джокович: Уимбълдън взе лошо решение, но бойкотът е твърде драстична мярка

от в 22:38 на 16.05.2022
Мирела Николова

Решението на Уимбълдън да забрани участието на всички руски и беларуски тенисисти в тазгодишното издание на турнира поради руската инвазия в Украйна, срещна неодобрението на голяма част от представителите на световния тенис елит, сред които беше и Новак Джокович. Той бе един от първите, които заеха изцяло страна против налагането на подобни санкции към руските си колеги, и в световните медии дори имаше спекулации, че е възможно сърбинът да бойкотира надпреварата. Той обаче напълно отхвърли да има такива намерения, заявявайки, че не е променил позицията си по казуса, но бойкотирането на турнира би било твърде драстична мярка.

"Спортистите са тук, за да се състезават. Недопускането на играчи само защото идват от определена държава, е лошо решение. Трябва да обсъдим този въпрос с Уимбълдън. Не участвам в преговори, както беше преди 10 години, и не съм разговарял с организаторите, но ми бе съобщено, че твърдо стоят зад решението си. 

Бойкотът обаче е твърде драстична мярка. Има някои по-добри решения, към които трябва да се стремим, ала след разговор с колеги, които са част от дискусиите с Уимбълдън, ми се стори, че организаторите не са особено склонни към промени", допълни още шесткратният шампион в Лондон.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Уимбълдън взе лошо решение, но бойкотът е твърде драстична мярка Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | русия-украйна | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook