Джокович за освиркванията: Така събуждат в мен това, което не искат да видят - победител

от в 14:44 на 08.07.2023
Мирела Николова

Новак Джокович никога не се е ползвал с голяма доза одобрение от страна на публиката и нерядко в своите мачове трябва да се сблъсква с освирквания от трибуните. В миналото обаче сърбинът нееднократно е доказвам, че негативното отношение от страна на публиката всъщност му действа като допълнително гориво в двубоите, като именно това бе и една от темите на пресконференцията му:

"Всъщност те ми правят услуга. Колкото по-силно ме освиркват, толкова по-добре за мен. Така събуждат нещо в мен, което те не искат да видят - победител. Разбира се, всеки играч предпочита по-голямата част от публиката да е на негова страна. Аз също нямам желание да играя във вражеска атмосфера, но в много от мачовете ми през кариерата се е случвало зрителите да подкрепят опонента ми. Това е моята съдба и съм се примирил с това - понякога е по-трудно да го приема, често не разбирам какво е подтикнало дадени реакции от тяхна страна, но това е тяхно право.

Понякога обаче се случва да чуя по-остри думи от трибуните и когато това е факт, човекът, който е изрекъл това, трябва да очаква, че аз ще отвърна. Случвало се е в миналото, на множество големи турнири по света. Това ме зарежда с допълнително гориво, мотивира ме да заиграя дори още по-добре", категоричен е 23-кратният носител на трофеи от Големия шлем.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за освиркванията: Така събуждат в мен това, което не искат да видят - победител Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook